Drugarica pacemaker

Imam jednu drugaricu. Naumpade mi danas da je mogu zvati pacemaker. Ona pokreće stvari. Dobre stvari. Ponekad me to iznervira, jer pokrene nešto i prepusti drugima da rade, ali to pacemaker i radi, zar ne!? (Zagooglajte pacemaker :)
Dakle, ta moja drugarica (u daljem tekstu M.B.) je puna ideja, koje redovno prosljeđuje drugima, koji bi mogli da ih sprovedu u djelo. A danas je uradila nešto odlično. Povezala je dvadesetak žena, pozvala ih, okupila na jednom mjestu, upoznala ih međusobno, počastila. I to kakvih žena! Pravo brdo potencijala!
Dobar povod je bio Bajram. Rekla mi je da želi da organizuje bajramsku zabavu za žene. Ovo je bila njena pozivnica (skraćeno):


"Želim da vas pozovem na jedan damski, veseli, antistres, zdravi bajramski party.
Kad: 7/7/2016
U koliko: 18:00 do 20:00
Gdje: XXX
Uslovi:
1. dolazak obavezan
2. dobro raspolozenje
3. pripremiti bajramski poklon
4. bez muževa i djece i kucnih ljubimaca"

Napominjem kako svaka od nas, koje smo došle na druženje, ima po jedno, dvoje ili više djece. Međutim, uspjela nas je nagovoriti da svoju bandu ovaj put ostavimo u sigurnim rukama i budemo sebične par sati. Ne moram ni reći kako smo, ipak, dosta vremena pričale o majčinstvu, ali u opuštenoj atmosferi i ne zato što smo morale, nego zato što smo željele. 
Poslije je dodala da male bebe mogu doći s majkama, da ne bi morale brzo ići kući. Pa je onda dodala da mogu i veće djevojčice doći. A na kraju je dodala da mogu doći i djeca, ako baš ne budu imale gdje da ih ostave :). Ipak, imale smo nekoliko bebica na druženju, koje su ovisne o majkama, a ostalo je ispoštovano.
Većina nas smo ljubiteljice prirodnog života, samim time i prirodnog majčinstva. U toku druženja smo čule priču o porodu u kući. Moram reći kako mi je skroz bajkovito zvučalo. U tom ozračju smo dobile i poklon od Dine Dolise Dolores, jedne proaktivne žene, koja šije predivne nosiljke, platnene pelene, odjećicu, platnene uloške i svašta još.



M.B. je pravila fingerfood, a pošto se uvijek trudi da hrana bude što prirodnija, zamolila me je da joj pomognem oko osmišljavanja jelovnika. U stvari, pomogla sam joj oko sitnica, ona je to već bila dobro osmislila. Ona je bila pacemaker i za to da pokrenemo Dobre kalorije, što je jedan od boljih poteza u mom životu, a što mnogima pomaže kada je u pitanju pravilna ishrana. 


Pravile smo fingerfood, desert u čašama i aromatiziranu vodu. Po reakcijama smo mogle primjetiti da su gošće bile zadovoljne. Recepte ću pisati kasnije, jer hrana nije poenta ove priče, ali je doprinijela ovom lijepom druženju.
Najbolji moment druženja je bila jedna "igrica". Dobile smo memory kartice i svake dvije od nas koje su dobile iste kartice smo trebale sjesti jedna do druge, upoznati se i razmijeniti poklone koje smo donijele na zabavu. 



Neke od nas su se već znale, ali poslije tog upoznavanja u parovima, uslijedilo je upoznavanje svih prisutnih sa svojoj partnericom. Odlična stvar, jer se samo tako zapitate, na primjer, kako se zovu djeca osobe koju znate nekoliko godina ili šta je po profesiji, šta su joj zanimacije, ambicije, boli li je šta. Dobile smo informaciju da jednoj od nas jako treba auto za veću produktivnost, pa je jedna od ideja i da skupimo pare za kupovinu auta :).
Iz ove igre sam shvatila da je M.B. zakotrljala potencijal koji se nalazi u tih dvadesetak žena. Upoznale smo žene koje vode firme, imaju vlastite biznise, traže radnike, bave se humanitarnim radom, povezuju ljude, liječe ljude, uređuju web portale, traže posao, a većina njih odgaja ljude! I onda pomislih koliko još takvih grupa ima na raznim druženjima po našoj maloj državi! I osjetih se motiviranom da i dalje radim dobro, koliko god to bilo teško i koliko god da ima onih duhovnih vampira, koji samo kukaju kako je teško i kako se ne može.  
Spomenule smo i dobru preporuku za masažu za dame, jer kako se bolje opustiti nego uz masažu. Ako želite oprati svoje auto posjetite Stop wash autopraonicu. Ako želite računovođu, javite se XX. Ako znate nekoga ko zna njemački i želi posao, javite se XX. Ako znate vrtić koji traži pripravnika, javite se XX. I tako niz pozitivnih preporuka :)

Kad se male (ili malo veće) ruke slože - sve se može, sve se može! 

A ako vam treba pacemaker, BUDITE PACEMAKER!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vodič kroz Istanbul

Karamel šnite s hurmama

Ramazanske korpice