Radionice u restoranu Cordoba (Ilidža)

Krajem prošle godine sam dobila poziv od kreativne menadžerice restorana Cordoba na Ilidži, koji se nalazi u hotelu Krone. Ponudila mi je saradnju, kojoj sam se obradovala, iako sam imala malo vremena za neke nove stvari u životu.  

Restoran Cordoba je mjesto gdje se zaista osjećam vrlo lijepo, djeca su uvijek dobro došla, a hrana je ukusna. To je mjesto gdje ćete pronaći specijalitete iz raznih dijelova svijeta, od naše maslanice do sušija.
Od početka sam imala dobar usjećaj u vezi ove saradnje.
Prva radionica je bila pravo osvježenje na ovim prostorima. Super je stvar kada možete otići na radionicu u vrhunski restoran, poslušati mnoštvo korisnih informacija, probati zdravo jelo i ponoviti recept kod svoje kuće.Na ovoj radionici smo pravili jelo "Krompir ruža", jelo koje sam specijalno dizajnirala za svečanu ponudu restorana. Ako planirate vjenčanje, to je jelo koje možete uvrstiti u ponudu svojim zvanicama.
Druga radionica je bilo također vrlo zanimljiva. Gošća radionice je bila naša poznata modna dizajnerka, Belma Tvico, koja je svojim prisustvom osvježila priču o bezglutenskoj ishrani, što je bila tema. Ovaj put smo pripremali bezglutenski kolač, koji je također uvršten u ponudu restorana. Ukusom su svi prisutni bili oduševljenji, jer su probali nešto neobično, a vrlo ukusno, iako o zdravim jelima postoji predrasuda da su neukusna. Ova predrasuda je pokopana. 


Naredna radionica je bila posvećena ishrani osoba sa šećernom bolešću i inzulinskom rezistencijom. Tada smo spremali jedan zdravi slatkiš, desert sa chia sjemenkama. Gošća je bila Amela Tufo, učenica koja se bori sa problemom inzulinske rezistencije i koja se podijelila svoje iskustvo s nama. 


Zatim je došla na red tema zimske ishrane, kada smo pravili jednu divnu zimsku salatu. Pokazali smo kako se i zimi može jesti zdravo i ukusno. I ova tema je oduševila prisutne.


Zadnja održana radionica bila je najveselija i najrazigranija, a sigurno i najkorisnija, jer su gosti bili djeca, koja su pripremala zdrave čokoladne mafine. Uživali su u pripremi, razgovoru i degustaciji zdravog slatkiša. I ja sam uživala, iako sam nakon toga otišla kući i slomljena legla spavati :)


Ove radionice možete pogledati na TV Sarajevo u emisiji "Život i zdravlje", koju možete potražiti na internetu. 
Očekuje vas još odličnih druženja u ovom restoranu u saradnji sa portalom Dobre kalorije, čija sam urednica. Posjetite restoran i uživajte u prelijepom ambijentu, gdje se osjećate kao da ste u prirodi i gdje možete uživati u svakom godišnjem dobu. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vodič kroz Istanbul

Karamel šnite s hurmama

Ramazanske korpice